Blogi Petri Aarnio

+358 (0)50 364 7067 | petri.aarnio@gmail.com

Inventaario 2014

Menestykseni lapsena futiksessa ja jääkiekossa oli kehnoa. Koulussa minut säännönmukaisesti valittiin viimeisten joukossa joukkueisiin ja osani oli hytistä maalissa. Nyt setvin samantyylisiä kohtaloita poikieni elämässä. He toki mahtuvat kentälle pelaamaan. Mutta luulisin silti, että minua ja poikiani yhdistää lopulta samainen palo – ei pelaamiseen – vaan kaveruuden jakamiseen.
Tarzanin innoittamana aloin murrosiässä treenata hauistani. Oven karmiin viritetty leuanvetotanko alkoikin tuottaa parissa vuodessa tuloksia. Sittemmin muistan ensimmäisen tyttöystäväni veljen ihailevan katseen kun hän näki käsivarteni. Tuossa katseessa oli jotakin sanattoman syvästi koskettavaa. Vaikka en aiemmin ollut pystynyt perinteisiin miesihanteisiin, miehistymiseni tuli nyt syvästi ravituksi saamastaan huomiosta.
Tänään kohta viisikymppisen elämäni kysymysten teemat ovat kiertyneet samaisten aiheiden ääreen. En rakenna taloja, enkä ymmärrä autoista juurikaan kuin että ne täytyy toisinaan tankata; olen perinteisen mieskäsityksen mukaan edelleen torso, vaikkakin olen pärjännyt varsin mukavasti muilla elämänalueilla.
Fyysisellä voimalla ei ole nykymaailmassa käyttöä. Yhä harvemman miehen tarvitsee enää käydä tukkimetsällä tai sotia ylivoimaista vihollista vastaan. Vaikka haukseni hyödyttää minua tässä päivässä lähinnä kauppakassien kannossa, niin näen lihasten merkityksen edelleen symbolisena, suojaavana voimana kodin uhkia vastaan.
Vaimoni oli vuosia sitten vanhimman poikamme kanssa Egyptissä ja siellä paikallinen, miespuolinen huonesiivooja oli alkanut jututtaa häntä. Vastaukseen lapsiemme lukumäärästä miessiivooja tokaisi ihaillen, että kyetäkseen kolmen pojan isäksi on vaimollani oltava vahva mies. Vaikka olen usein kokenut osattomuutta perinteisissä miesten sanattomissa ”leikeissä”, juuri pojat ovat vahvimmin kyenneet osoittamaan paikkani maailmassa.
Tullakseni itseksi on minun ollut oltava herkkä ja vahva – samanaikaisesti.

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: