Blogi Petri Aarnio

+358 (0)50 364 7067 | petri.aarnio@gmail.com

Review: Jukka Poika Kokoelma

jp_kuva

Keveys on Jukka Pojalle esteettinen ja eettinen valinta. Sillä hän sävyttää arkaluontoisetkin laulujen aiheet helpommin tartuttaviksi ja tanssittaviksi. Forget your troubles and dance – niinhän Bobikin usutti. Samainen keveys koristaa tämän nykyään lippalakissa keikkuvan miehen ulkoista muotoa.

Laulaja saa nyt syksyllä roppakaupalla julkisuutta töllössä pyörivän Vain elämää -sarjan ansiosta; vastaavasti Sarasvuo oli showssaan super-otettu Pojan Potentia -lyriikoista. Näiden julkisuusvierailujen siivittämänä nyt käsillä oleva julkaisu nousee helposti laulajan myydyimmäksi levyksi. Se mediajulkisuudesta, keskitytään musiikkiin.

Jukan tekeminen on ehtinyt niin pitkälle, että on teemoja paketoivan kokoelman vuoro. Jännäten odotinkin minkälainen kulma on hänen tuotantoonsa valittu. Aikamoinen hittikamara sieltä tipahti, joka on hatunnostonarvoinen suoritus. Oikeastaan vain paljonkin aikoinaan DJ-sessioissa pyörinyt  Joka maataan viljelee kiinnitti huomiota poissaolollaan. Moneen kertaan kuultujen hittien seassa soi levyn suolana muutama uudelleensovitettu ylläri.

Artisti on aiemmin vaihtanut julkaisijaa ja ilmeisesti julkaisuoikeuksien puuttumisen takia kokoelmalle on soitettu muutama kappale uusiksi. Mutta on tekoon toki muitakin – enemmän taiteellisia syitä. Vanhat biisit on remiksaus-näkemyksellä perusparanneltuja versiota; Taistelun arvoinen kumartaa riddim -kierrätyksen suuntaan hyödyntäen bassolinjassaaan Real Rockia. Hypnoosiin taasen hypnotisoi Stalagilla. Videonakin julkaistu Laineet on Kompostikoplan aikainen Keinuta mua. Haluun kuulla sen äänen on vanha Jenkkarekkaralli.

Ylivoima-studion musiikillisen johdonmukaisuuden voi haistaa näistä uusista sovituksista. Jamaikariddimien käyttö antaa alkuperäissovituksiin kiinnostavan resonanssin ja nostavat kappaleet ”uudelle levelille”.

Kaikki on balanssissa – kaikki on hyvin. Laulaja on lehdistötiedotteessa lupaillut ensi kevääksi uutta materiaalia.  Mitä seuraavaksi? Hajoaako pakka vai jatketaanko samoilla hyviksi havaituilla keinoilla?

Onhan artistien uran seuraamisessa oma karnevalistinen osallistumisen tunteensa…

TAMPEREELLA 17.10.2013

P.S. Huomenna Vain Elämää -ohjelmassa on JP:n päivä  😉

 

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: