Blogi Petri Aarnio

+358 (0)50 364 7067 | petri.aarnio@gmail.com

Johnny Osbourne • Truths & Rights (huhtikuun klassikko)

johnny

Tämä Johnny Osbournen Truths & Rights -levy sulattaa sukupolvien väliset näkemyserot. Siinä juurimusiikin yleispätevä sanoma yhdistyy sydäntäkoskettavan hienoon soitantaan. Tyylillisesti se on ajalleen tyypillinen dancehall-levy – rootsia ja loversia kierrätysrytmeihin. Johnny oli Sugar Minottin tapaan kasvanut soundsysteemeissä pauhaavien Studio One klassikkoriddimien tahtiin. Jopa Coxsonen kerrotaan ihmetelleen kun onnistuneen auditoinnin jälkeen nämä nuoret ilmoittivat haluavansa laulaa uusia lyriikoita jo kertaalleen tehtyhin pohjiin. Tästä tekemisen attitudesta oli tuleva koko modernin dancehallin blueprint. Ja se jatkuu edelleen.

Ennen albumia (1979) Coxsone oli julkaissut Johnnylta kolme erinomaista sinkkua ”Jealousy, Heartache and Pain”, ”Forgive Them”ja ”Love is Here to Stay” – joita yllättäin ei löytynyt alkuperäiseltä vinyyliltä. ”JHP:n” Heartbeat tosin paketoi mukaan levyn 2008 gold deluxe -versioon. ”Truths & Rightsilla” vanhat kierrätys riddimit syttyvät liekkeihin uusin lyriikoin – kuten Soul Vendorsin ”Swing Easy” (”Can’t Buy Love”), Al Campbellin ”Take a Ride” ( ”Truths and Rights”) sekä Otis Gaylen ”I’ll Be Around” (”We Need Love”)

Studio Onelta lähdön jälkeen Osbourne teki mahtiläjän erinomaisia dancehall sinkkuja eri tuottajille. Hänestä ei koskaan tullut isoa staraa – ehkä se oli vain hyvä. 80-luvun breikkaamiset jenkkilistoille tuotti usein vain kourallisen pannukakkuja.

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: