Blogi Petri Aarnio

+358 (0)50 364 7067 | petri.aarnio@gmail.com

Tarinaa kansien takaa pt.3 – Näin Muistan Meidät

jalava_makingof

Viime viikolla julkaistun Jalavan debyytin kansi on hienoviritteisen improvisoinnin tulos. Bändin ja levy-yhtiön brieffissä toivottiin pysähtynyttä sunnuntaitunnelmaa sekä instagram-retroilua; musiikki kuvattiin folkpopiksi. Bändilogo oli Pyykkösen Samulin käsialaa. Tuossa vaiheessa albumi liikkui vielä Lähtöselvitystyönimellä; guidena toimivat lisäksi bändistä tehdyt videot. Lähdin kehittämään kanteen dramaturgista jännittettä, jossa jotakin – mistä ei olla täysin selvillä – tapahtuu; joku on lähtenyt pois tai on palaamassa. Hovivalokuvaajalleni Tuomas Jaakkolalle näytin Jan Saudekin taidekuvia valaisureferenssinä. Albumin nimeksi päivittyi tuolloin Näin Muistan Meidät, joka syvensi hienosti kannen ajatusta. Myös Talking Headsin taiderock väijyi jossakin tajunnassa.

Idean ollessa selvillä jäljellä oli enää itse kuvaus. Matkalla sinne kaappasin kotoa mukaan stetsonin ja tuolin. Kuvausten sankari, kaksivuotias Teo löytyi yhtyeen lähisukulaisista. Kilometritalon kuvaussessioista oli tuloksena sarja vauhdikkaita freimejä, jossa Teo seisoi vuoroin enonsa Wacklinin Villen kitaran, tuolin sekä äitinsä päällä. Tuomaksen erinomainen valaisu takasi skarpit ja tunnelmalliset kuvat. Kuvausten aikana pyrin yhtyeen kanssa olemaan poissa jaloista eli pidimme Houtun ja Wacklinin kanssa yläkerrassa neuvonpitoa formaatin (digipak / jewelcase) valinnasta. Samassa lokaatiossa otettiin myös Jalavan promokuvat.

Koska kansigraafikon työ on monesti kokonaisidean keittämistä valmiiden promokuvien pohjalta niin Jalavan kansissa erityisen hienoa oli alusta asti päästä vaikuttamaan kuvauksiin. Lopputuloksen vinjetointineen päivineen näette yllä.

Mainokset

Single Post Navigation

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: