Blogi Petri Aarnio

+358 (0)50 364 7067 | petri.aarnio@gmail.com

Tarinaa kansien takaa pt.2 – Vapautunut viihdyttäjä

jp

”Petri Aarnio: Keväällä 2002 näin JP:n ja Jenkkarekan keikalla Tampereen Klubilla. Jukkis Kiviniemen basso ja Bachmanin Joken rummut tekivät vaikutuksen jo soundcheckissä. Samalla keikalla tein JP:stä ja Sandrasta radiohaastattelun. Kohtuullisen pian aloin pitää JP:hen muutenkin yhteyttä; ikäerostamme huolimatta samanlainen elämäntilanteemme kait yhdisti – olimmehan osa-aikaisia koti-isiä. Jossain vaiheessa leiskautuin photarilla kuvan, jonka pohjalta JP valitsi minut tekeillä olevan Vapautunut viihdyttäjä -levyn kansien tekijäksi. Niissä tuli näkyä ainakin Bromarvissa asuminen, jonne Rousun perhe oli silloin tuoreeltaan muuttanut. Aika vapaat kädet oli tehdä. Päädyin rakentamaan jonkinmoista suomifilmin tyyppistä ’vilivesteris’ tulkintaa. JP ja Sandra kuvautettiin Aamulehden studiossa Tampereella vahvoissa meikeissä haitarin kanssa ja ilman. Maaseutu on photoshopattua Ikaalista.

Video kappaleeseen ”Soita se uudestaan” tehtiin v. 2003 Nummelan Jounin ja Kalliomäen Mikon kanssa. Se julkaistiin samalla viikolla kuin levy. Ja se näkyikin samalla viikolla senaikaisessa TV2:n Lista-ohjelmassa, kun levy nousi julkaisuviikolla sijalle 34.”

Rajasaari, Kati & Rousu, Jukka & Lipponen, Kaj Jukka Poika, Helsinki, Johnny Kniga, 2011.

Mainokset

Single Post Navigation

One thought on “Tarinaa kansien takaa pt.2 – Vapautunut viihdyttäjä

  1. Jenkkarekka-logo on sarjakuvataiteilija Tiitu Takalon suunnittelema samoin kuin labelin aurinkofiguri. Levy on JP:n itsensä ja Didin julkaisema; ekapainos oli 4000 kpl. Merimaa Tavastialta oli intuitiollaan sanonut että kantsis samantien ottaa 8000 kpl. Myynnit olivat reilusti ennen nykyisiä platina-aikoja. Tosin kyllä tälläkin levyllä kultaraja pitäisi kohtapuoliin mennä rikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: